Bergstrands kaffe

Efter 130 år i branschen innehåller vår breda kaffeportfölj det mesta av det bästa. Allt vårt kaffe är noga utvalt och avsmakat för att uppfylla våra kunders smakpreferenser.

Vi koppar oss fram till fylliga aromer och spännande smaker, så att du kan vara säker på att kaffet från Bergstrands alltid smakar riktigt gott. Råkaffet hämtar vi ifrån världens alla hörn och kommer med typiska ursprungskaraktärer. Det rostas sedan långsamt och varsamt på en klassisk trumrost för att slutprodukten skall smaka precis som planerat. I vårt sortiment hittar ni certifierat kaffe, smaksatt kaffe, koffeinfritt kaffe, riktigt bra espressoblandningar och inte minst bryggkaffe som passar alla!

 

Klicka på rubrikerna nedan för att se våra produkter inom respektive kategori eller klicka här för att se vårt fulla kaffesortiment

Bryggblandningar

Med handen på hjärtat är detta summan av vår långa historia. I våra bryggblandningar utgår vi ifrån en böna med djup och använder de lite mer spännande ursprungen för att krydda upp kaffet och få en bredare smakprofil. Vi siktar här på ett riktigt gott kaffe som smakar som man tänker att kaffe skall smaka.

”Att blanda kaffe är som att koka sås. Man vill ha ett djup, lite syra, lite sötma. Varje ursprung har sin typiska karaktär som med rätt rostning och i lagom proportioner bildar en härlig helhet” – Emil Myrén 5’e generationens kafferostare.

Espressoblandningar

5.5, 7.3, 8.2 & 10.0: Vi var bland de första, om inte de första, att börja rosta espresso i Sverige. Om ni tror att siffrorna på våra espressoblandningar är ryckta ur luften så misstar ni er gruvligt. Siffrorna representerar förhållandet mellan den smakrika bönan Arabica och den mustigare bönan Robusta i denna ordning. Blandningarna är alla fylliga, balanserade och passar utmärkt för sig självt eller tillsammans med mjölk. Smaken är dock som bönan, lite kluven i mitten, så testa själva vilken som passar er bäst!

Single Origin

Detta är utvalda kaffebönor som kommer från en specifik region och ofta en specifik odlare. I dessa hittar man eleganta smaker som är typiska för just detta ursprung.

kaffe

Säsong

Höga berg och djupa dalar – årets bästa skördar. Vankas det sill på borden så kan ni vara säkra på att det finns ett säsongskaffe att avnjuta. Mustigt till jul, blommigt till sommaren och någonstans mittemellan till Påsk!

Smaksatt

I vårt smaksatta sortiment tar vi ut svängarna och introducerar toner av allt ifrån ägglikör till Piña Colada. Lite konstigt, men barnslig roligt! Med våra nya experimentsorter testar vi marknaden och ser vad som fastnar så håll utkik hos våra återförsäljare för oanade smakupplevelser.

Single Origin – limited

Det är en underbar känsla när man vid koppningsbordet plötsligt stannar upp och tänker; vad är det här. Det finns sorter som smakar så riktigt spännande och bra att de bara måste få glänsa för sig själva fastän de bara finns i en begränsad mängd. Dessa rostar vi till perfektion och packar som hela bönor i en påse med en extra knasig etikett. Det är något alldeles särskilt med innehållet och det tycker vi skall synas.

Passion, produktion & kunskap – Hos Bergstrands Kafferosteri finns allt under samma tak- I det toppmoderna rosteriet kombineras det bästa av gamla traditioner med den senaste tekniken. Här väljer vi noga mellan olika sorters råkaffe och provar oss fram till de bästa smakerna. För kaffe är ett hantverk – utan passion och kunskap hade vi aldrig kommit dit vi är idag. Vi har ett brett sortiment av specialkaffe, och vår vision är att koppen ska smaka lika bra varje dag. Du hittar vårt kaffe hos de baristas, krögare och butiker som bara nöjer sig med den allra bästa kvaliteten.