Matcha shot!

Varje morgon väcker jag min kropp med en shot matcha, då gärna med ljummen mandelmjölk vispad i ett shotglas. Matchan väcker kroppen på ett effektivt och rogivande sätt, det blir inte riktigt samma dramatiska energiskjuts som med morgonkaffet. Den balanserade energiknuffen beror sannolikt på att matcha är naturligt rikt på aminosyrorna L-theanin och teofyllin. Dessa ger en energikick som varar upp till 4-6 timmar samtidigt som de håller dig lugn och fokuserad.

Matcha tillreds traditionellt med en bambuvisp i en större teskål. Detta för att skummet som bildas är en stor del av själva smakupplevelsen, precis som med espressons crema. Traditionell matcha som bereds med bambuvisp skall därför drickas direkt och är inte en dryck man sippar på under en pratstund med kär vän.

Vi säljer vår matcha i två storlekar, 30g samt 80g. Kontakta din närmaste återförsäljare för att ta del av denna energiboost! För mer recept på hur du brygger din matcha hittar du på vårt Instagram –> BergstrandsKafferosteri

11637_content_matcha-opener

Share your thoughts