Premium coffee roasted by Emil at Ringön

Först ut i vår Limited Edititon-serie är ett sällsynt och eftersökt kaffe, bland det finaste man kan hitta om du frågar riktiga kaffekonnässörer. Jamaica Blue Mountain är en spännande och kraftfull böna som Emil inte kunde motstå att slänga i rosten.

Slutsåld

15 kg bönor lyckades vi komma över, så kaffet finns endast tillgängligt i en mycket begränsad upplaga. Beställningsinformation.

På de vilda, höga sluttningarna längs Jamaicas Blue Mountains odlas bönorna under perfekta förhållanden. På 1400 meters höjd, i tryggheten och skuggan från de höga trädkronorna, omfamnande av varma och fuktiga karibiska vindar är klimatet optimalt för kaffeplantorna.

Här får bären ta sig tid att växa och mogna innan de handplockas för skörd. Bara de finaste kaffebären väljs ut och får genomgå den särskilt omsorgsfulla processen som ger kaffets dess unika karaktär. Metoderna för odling och förädling gör skörden begränsad, men det bönorna saknar i kvantitet kompenseras i dess kvalitet. Bönans raritet och smakrikedom har gjort den berömd och högt eftertraktat bland världens alla finsmakare.

”Väl på rosteriet har jag gett bönorna en mellanmörk rostning. Långsamt och försiktigt på låg värme för att tränga igenom hela själen i bönan, så att minsta smak träder fram och kommer till sin fulla rätt i koppen.”

Koppen har en nötig, söt och rund smak med mörka chokladtoner och rejäl body. Den är balanserad och mjuk men bär på en spännande komplexitet av intensiva aromer.

Detta kaffe ska du njuta av vid väl valda tillfällen. Förslagsvis efter en riktigt fin middag värdig ett avslut med guldkant. Här finns inga smaker som sticker iväg, den balanserade koppen centrerar dig och dina smakupplevelser. Behaglig för såväl smaklökar som sinne. Jamaica Blue Mountain är ett unikt kaffe, en kopp att smaka och dricka med omsorg.

Altitude: 1400 m ö.h. | Processmetod: Tvättad

Klassificering: Grade 1 | Rostad: 2018-10-01

Jamican Blue Mountian förtjänar sin bryggare, men är inte snofsig för det. I en Chemex-bryggare fångar du upp alla smaker bra och låter kaffet komma till sin rätt. Själv föredrar Emil dock en kär, välanvänd och van Moccamaster – det funkar alltid.

15 kg bönor lyckades vi komma över, så kaffet finns endast tillgängligt i en mycket begränsad upplaga. Beställ dina påsar idag!

Slutsåld

Skicka ditt intresse till order@bergstrands.se

Ladda ner produktblad