MATCHA – 100 % GRÖNT EKOLOGISKT TE

Som många andra längst vårt avlånga land har även jag lagt i en högre växel och påbörja året i hälsans tecken. Ut med det gamla och in med det nya brukar man ju säga. Gymmen är överfyllda med nyfunna entusiastiska atleter och längst det snötäcka löpspåret får man numera agera gladiator för att ta sig fram. Men det gäller endast att hålla ut, om några månader kommer trängseln halverats och folk återgår till sina gamla rutiner där nytändningen inte längre är en tändning utan snarare ett vacklande ljus i all stress bland jobb, familj, aktiviteter och annat som fyller vardagen. Det krävs inte mycket för att må bra, det handlar om sunt förnuft och att verkligen lära känna och lyssna på sin kropp, långsiktiga mål är heller inte något vi får glömma!

Jag är lite av en hälsonörd och trasslar mig lätt in i nya trender som moder natur har att erbjuda. Jag är även en oerhörd kritiker som älskar att djupdyka och granska de nya trenderna som hamnar på hyllorna. Det krävs en hel del för att jag verkligen skall bli övertygad och jag skall inte sticka under stolen med att jag hamnat i en hel del diskussioner med diverse ”hälsonördad” som förespråkar framtagna hälsotabletter/pulver och annat trams som blivit en trend på marknaden. Nä, måtte det vara naturligt och ej framtaget om kroppen verkligen skall ta åt sig hälsosamma näringsämnen och ge oss de fördelar som mellanhänderna trycker på.

När vi beslöt oss för att distribuera framgångskonceptet Teapigs i Sverige kom Valerie från Teapigs UK till oss på Bergstrands och hade en utbildning över hela sortimentet samt konceptet. Jag fastnade direkt för Matcha pulvret, givetvis en aning skeptisk, det lät ju för bra för att vara sant – typiskt, men tji fick jag!

För drygt två år sedan skakade jag hand med en ny rutin, en shot på morgonkvisten blev en rutin som jag nu gärna inte skippar. En halv tesked matcha, ett shotglas, handvisp och en skvätt ekologisk äpplejuice…nada mas.
Jag förespråkar ofta matcha till min omgivning, speciellt till de som klagar på konstant trötthet, brist på energi, dålig hy och även till dom med med oroliga magar.

Klicka in HÄR, lyssna, lär och ta del av matchas fördelar och egenskaper.
Jag och Madelen kommer även under Easy Fairs i Malmö 29-30 januari stå och servera matcha tills det sprutar i öronen på oss!

matcha-green-tea-600x209

Share your thoughts