EN HÄLSNING FRÅN GHANA!

Som ni vet stödjer vi Emelie Kanter från Göteborg och Jacques Manner från Elfenbenskusten, kamp om en tryggare uppväxt på barnhemmet Great Andoh i Ghana. Varje månad kommer en sammanställd hälsning av vad som hänt och komma skall från Emelie och Jacques. Här kommer månadens brev! Läs mer om deras kamp på Great Andoh.

”Bara vara” och nya projekt!

Nu åker jag ner till mitt andra hem. Jag längtar som alltid oerhört mycket. Den här gången hoppas jag det blir mer tid för att ”bara vara” med barnen. Att få vara den som tar hand om skrubbsår, läser godnattsaga, är där på natten när mörkret faller, att få lyssna till hur barnen ligger och småpratar innan de somnar är något av det bästa som finns.

Det är ett tufft men härligt jobb på plats och varje gång är det nya projekt. Den här gången kommer jag jobba mycket med att sätta våra värderingar. För att Jacques och jag ska kunna ställa rätt krav på personalen och för att vi ska kunna driva verksamheten framåt behöver vi bättre dokumentation när det kommer till anställningsavtal, regler och förordningar på plats.

1

Nya elever, nya kompisar!

I samband med att skolan blev klar har vi nu möjligheten att ta in fler elever på skolan, totalt har vi plats för 300 elever. En fantastisk känsla att nu kunna ge ännu fler barn utbildning och möjligheten att förändra sin egen och Ghanas framtid. Nya elever betyder också nya kompisar och för barnen som bor på Great Andoh är det här oerhört spännande. Barnen har fått många nya kompisar, vilket har gjort skolan än mer levande om det nu går. Det är underbart och se alla nya relationer som nu växer fram.

2

Ingen aga!

Aga är en rotad kultur i Ghana och för oss är det självklart att inte använda aga men vi får påtryckningar från myndigheter, andra skolor och omgivningen varför vi inte använder aga som en del av disciplinen. Varför vi nu måste förklara och dokumentera varför vi inte vill jobba på det här sättet. Den här dokumentationen måste vara på engelska, vilket inte är helt lätt. Har ni förslag på hur en sådan dokumentation ska se ut är jag oerhört tacksam om ni kan skicka det tillemeliekanter@gmail.com och då översatt till engelska.

HJÄLP!

Jag har på facebook och instagram berättat om vår ”100 kronors kampanj”. En kampanj där jag under januari månad berättat om att vi behöver få in nya månadsgivare. Kampanjen gäller nu även hela februari. Genom att vara månadsgivare har ni en otrolig betydelse för verksamheten. Ni är med och driver Great Andoh. De här barnen behöver er! Jag önskar jag kunde känna mig mer trygg att lämna Sverige, all administration härhemma men även arbetet kring att samla in pengar måste hela tiden hållas igång. Det är ett stort ansvar jag tagit på mig och det är ett konstant hårt och fantastiskt arbete att dels driva verksamheten på plats men även säkra driften och framtiden. Jag behöver er hjälp!

Vi har idag 200 månadsgivare och jag är så glad och stolt över er allihop. Ni är fantastiska och gör skillnad för barnen. För att vi ska våga satsa på bättre kost, fler utbildade lärare behöver vi bli fler. I facebookgruppen är vi totalt nu uppemot 2500 stycken. Vi har kommit långt och tillsammans kan vi ge barnen allt som de är värda. Fram till sista februari kan vi komma upp i fler månadsgivare och hur många kan vi bli?

Vill du bli månadsgivare? Så här enkelt är det:
1.Logga in på din internetbank.
2.Välj ”Ny betalningsmottagare”
3. Sök på ”Great Andoh”
4. Fyll i dina uppgifter och vilken summa du vill sätta in varje månad.
5. KLART!

Kram
Emelie & Jaq

3

Share your thoughts