HÄLSNING FRÅN GREAT ANDOH

En härlig hälsning från Emelie och Jaques i Ghana!

Ӏntligen tillbaka!

När du läser detta är jag tillbaka på mitt älskade Great Andoh, tillbaka hos barnen. Det är oerhört svårt att inte vara på plats, men med två familjer en i Sverige och en i Ghana är längtan en del av livet. Tufft blir det särskilt när problem uppstår på Great Andoh, då vill man vara där. Jacques är alltid på plats, vilket är en stor trygghet och vi slåss dagligen för barnen, deras rättigheter och deras säkerhet. Ingen dag är den andra lik. Man måste vara kreativ och se möjligheter i allt oavsett utmaning och omständigheter. Barnen är vår stora inspirationskälla, deras glädje, kreativitet och vilja att varje dag välja livet trots de upplevelser de har med sig är de våra stora idoler.

bild1ga

Volontär på Great Andoh.

Jag får dagligen förfrågningar om att åka som volontär till Great Andoh. Det stora intresse och den entusiasm som finns är fantastisk och äntligen är det möjligt för oss att ta emot volontärer. Det är oerhört viktigt för oss att de volontärer som kommer till oss har hjärta, kvalifikationer och ett långsiktigt tänk med sin tid hos oss. Många av barnen har trauma bakom sig och därför är korta besök svårt för dem att hantera. Den kunskap, närvaro och energi som volontärerna kommer ner med är något vi vill ta tillvara och bygga vidare på även efter att volontären lämnat.

Vårt nya samarbete med volontärresor är vi därför oerhört glada för och ni kan gå in och läsa mer genom att klicka här!

Just nu har vi underbara Lisa hos oss som tränar ett tjejlag i fotboll. Lisa har gästbloggat hos oss och du kan läsa om hennes upplevelser genom att klicka här.

Under 2014 har vi ett extra behov av ett antal kunskaper och känner du att det är dig vi söker så hör av dig till volontärresor så kanske vi ses!

greatandoh (1)

Aktivera och stimulera barnen.

En stor utmaning för oss varje dag är att aktivera och stimulera barnen! Lisas fotbollsträning har varit en del av våra aktiviteter. Barnen vistas 24 timmar om dygnet på Great Andohs område och det är inte alltid lätt att hålla dem fullt stimulerade. De små har lättare att sysselsätta sig i olika lekar men de äldre har svårare. De är självklart nyfikna på livet utanför och vi gör allt vi kan för att hålla dem därifrån. De kan lätt falla offer för sexhandeln och miljön utanför är farlig för barn i deras ålder. I mån av resurser kan vi göra studiebesök och utflykter för de behöver se annat. En dag på stranden där vi badar, leker och barnen får möjlighet att gå undan en stund för sig själva är en fantastisk upplevelse för barnen och ni skulle vara med och höra hur det sjungs i bussen hem. Barnen är helt otroliga på att ta vara på de möjligheter som ges i tillvaron och återigen de är min stora idé och inspirationskälla.

När du stöttar Great Andoh är du  med och stöttar hela vår verksamhet och att ge barnen en spännande vardag är en del av detta, minst lika viktigt som att kunna ge barnen trygghet, kärlek och utbildning är att ge dem den stimulans som de behöver för att utvecklas.

bada

Avslutningsvis den här gången vill jag säga hur viktig du är som följer mig, stöttar mig och tror på mig, Jacques, Great Andoh och framförallt barnen. Ditt engagemang gör en stor skillnad för de här barnens liv. De är friska glada barn som kommer att kunna påverka sin egen och Ghanas framtid och utan Great Andoh hade deras liv sett helt annorlunda ut. Den glädje, vilja och inspiration som finns hos dem kommer att ta dem långt. Genom utbildning gör vi stor skillnad för de här barnen och du är med och bygger deras framtid. Tack för att du är med. ”

Share your thoughts