JUNGFRU MARIE BEBÅDELSEDAG

Våffeldagen, semeldagen och fetisdagen…listan kan göras lång på mumsiga dagar. Men, hur många har egentligen vetskapen om vad dessa dagar står för? Varför äter vi våfflor en dag som denna, samma visa varje år, den 25e mars! Jag har svaret!

Vårfrudagen och Jungfru Marie Bebådelsedag är andra namn för Våffeldagen som infaller samma datum varje år, den 25 mars, alltså 9 månader innan jul.  Dagen firas för att högtidlighålla att jungfru Maria genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havandemed Jesus. Att man äter just våfflor vid den här tiden på året beror på att man förr i tiden hade större tillgång till ägg och mjölk efter vintern och därmed fick man ofta lite över.

Vi på Bergstrands är duktiga på att fira alla dessa temadagar! Givetvis nalkades det frukostmöte i sann våffelanda! Vi skramlade ihop alla järn vi kunde, vispade smet och dukade upp för äkta våffelbuffe! Nu är vi mätta och belåtna! Tack Jungru Maria för att vi får fira denna dag!

Share your thoughts