TRE SMÅ BÖNOR I ROSTEN…

Julens dofter och smaker står för dörren. Bergstrands lilla julrostarverkstad har testat, smakat och doftat oss fram till de bästa julblandningarna. I rosten hittar vi våra tre julblandningar rostade i både mellan och mörkrost samt fantastiska pepparkakan!

Vår röda lilla mellanrost är byggd på söta små Brasilianska pärlbönor från Mogiana som balanseras av högvuxna bönor från Colombia och får råg i ryggen av de kraftiga och friska Antiguabönorna från Guatemala. Blandningen blir komplett när den mellanrostas här på Ringön i Göteborg av vår Kaffemästare Thomas Myrén. Perfekt att servera till alla julens kalas.

Vår gröna sköna och smakrika mörkrost innehåller aromatiska bönor från Barahona i Dominikanska Republiken och bönornas böna; Java från Indonesien. Tillsammans med vår mörkrost får Du ett kaffe med pondus som tar en lika självklar plats vid julbordet som julskinkan.

Kaffe med smak av pepparkaka, kan det verkligen vara gott? Vi ska erkänna att vi själva var lite skeptiska när vi först testade idén. Snart stod det dock klart att det här är en fullträff, och med åren har det blivit en av våra signaturblandningar. Riktiga kryddor från pepparkakan är i perfekt harmoni med kaffet och kompletteras med Sencha Te och skal från Pomerans för fulländad julbalans.

 

Share your thoughts