NYTT ÅR OCH NYA MÖJLIGHETER MED EN GRODA I TÄTEN!

Efter mycket skratt, svett och tårar kommer vi i samband med Easy Fair äntligen presentera våra nya förpackningar. Vi släpper taget om våra annars så sterila, och för att vara ärlig, ganska opersonliga påsar och sätter lite färg på existensen. Klara färger som piggar upp och som passar mer in i vår energi och härliga anda som florerar på Bergstrands Kafferosteri. Vi har återvänt till våra rötter och satt Göteborg i fokus. Förpackningarna pryds av klassiska Göteborgs motiv utifrån vårt perspektiv. En halv special på Lasse på Heden är för oss kult, minst lika viktig som Hamninloppet – för det var trotts allt där historien om Bergstrands började. Inte nog med det har vi satt vår lilla pärla Duetten på en piedestal, hon dyker upp där man minst anar. Vi har även gjort det enkelt för er, kategoriserat kaffet i två bryggningsmetoder – espresso och brygg. Kort, koncist och slagkraftigt är ledorden för vår beskrivning i såväl smak som ursprung.

Ett stort tack till Cecilia Lundgren som hjälpt oss med illustrationerna!

 

Detta kanske låter för bra för att vara sant, men det kommer mer. Med start 2015 kommer allt Bergstrands Kaffe vara Rainforest Alliance certifierat.

rainforestalliancecertifiedimage1

Grodan är en välkänd som står för miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet som hjälper både företag och konsumenter att bidra till att skapa en ljusare framtid för oss alla. Rainforest Alliance arbetar för att bevara den biologiska mångfalden och skapa hållbara försörjningsmöjligheter genom att förändra metoder för markanvändning, affärsmetoder och konsumentbeteenden.

Liksom alla sorters jordbruk är kaffeodling en osäker bransch. Kaffeodlarna måste ständigt tampas med svåra utmaningar som överskott och låga priser, dåligt väder, ohyra och sjukdomar, klimatförändringar, ökade kostnader och i vissa fall ofördelaktiga statliga bestämmelser. Rainforest Alliance-certifieringen hjälper odlarna att hantera den svårförutsägbara världsmarknaden som vi ständigt tampas med genom att förse dem med verktyg så att de förvaltar sina odlingar på ett bättre och effektivare sätt.

Vi är oerhört glada och stolta över att presentera ett Rainforest Alliance certifierat sortiment där vi kan garantera och verka för att spridaning av odlingsmetoder som hjälper bland annat kaffeodlarna världen över att stå emot klimatförändringarnas effekter. Vi hoppas ni är minst lika glada för vår nya profil med grodan i täten som vi är. Vi förespråkar en värld där människan och miljön blomstrar hand i hand med kunskap och engagemang i fokus.

SJälvklart har vi fortfarande kvar vårt utbud av fairtrade kaffe och letar ständigt efter nya fairtradecertifierade kaffeodlare som kan förse oss med de råvaror som passar våra unika blandningar och som kunderna efterfrågar. Det är inte det lättaste men vi försöker så gott vi kan och letar vidare!

Än en gång, välkommen in i vår monter C:08 på Kistamässan för mer infromation och presentation av vårt nya år!!

Share your thoughts