KAFFESKOLAN

Det är många händer som rör ditt kaffe innan det hamnar i din kopp. Vi köper våra kaffebönor från bönder och kooperativ över hela världen som, precis som oss, värdesätter kvalité och kunskap högt.
På en så kallad plantskola odlas själva kaffeträdet som sedan planteras ut på fältet. Kaffeträdet odlas genom en planterad kaffeböna som planteras i näringsrik jord. Trädet växer sig högt och kan bli upp till 15 meter högt om det inte beskärs. Efter ca 10-15 månader är trädet redo för fältet och placeras ut, gärna i skuggan av ett bananträd, för att för att trädet skall växa långsamt och inte stressas fram av för mycket sol. Det kan ta upp till 5 år innan kaffeträdet kan ge sin första kommersiella skörd. Såhär såg plantskolan ut under vårt besök i Uganda. Nu blir det en slät kopp java till frukosten!

uganda_2015_314 uganda_2015_316 uganda_2015_321

Share your thoughts