DAGENS FÖRSTA ROST!

När bönderna i ursprungslandet gjort sitt bästa för att säkerställa att kaffet vi köpt hem till rosteriet i Göteborg är av bästa kvalité, är det vår tur att med vår kunskap och vårt hantverk rosta kaffet till perfektion. Varje ursprung kommer med sin speciella karaktär på bönan och vi måste ta hänsyn till varje unik smak vid rostning. Många pratar om att kaffet ska vara mörkt eller att kaffet skall vara ljust. Färgen på bönan har ingen betydelse, varje kaffe kräver sin tid, sin färg och sin temperatur för att smaken skall blir optimal. Det har vi lärt oss efter 124 år bakom rostmaskinen. När vi rostar fram våra blandningar, som ofta innehåller flera sorter bönor från olika ursprung, rostar vi varje unika böna för sig och blandar kaffet i efterhand – varje böna kräver sin unika rostning. Vi välkomnar dagens första rost med öppna famnar!

1937786_10152201807577559_640459360_o_0

Share your thoughts