Bergstrands handplockade

Till Ugandas bergiga och färggranna landskap tog jag, Thomas Myrén med mig hela Bergstrands personal på en fartfylld och spännande utbildningsresa. Kaffet du ser framför dig hittade vi efter flera timmars resa till farmaren Mr. Mwesigwe Freeman, i Bushenyi, Ishaka i södra Uganda. Efter flera timmars bilfärd upp i bergen möttes vi av en folkmassa, som var minst lika chockade över att se 20 yviga skandinaver hoppa ur bilarna, som vi var att se dessa ståtliga kvinnor och män klädda i konstens alla färger. De välkomnade oss med öppna armar och stort varmt leende. Vi insåg då att vi hamnat mitt i ett pågående bröllop! Weddingcrasher goes Uganda! Bland stora eldar med puttrande grytor, musik, dans och kärlek tog den vänliga värdfamiljen sig tid att visa oss sina kaffeodlingar och komposteringsanläggning. De var väldigt stolta över hur deras farm hade utvecklat sig med större skördar och bättre miljötänk. Deras familjära och varma engagemang påminde om oss på Bergstrands där hantverk och det familjära lyser igenom väggarna. På plats bestämde vi oss för att ta hem deras kaffe och rosta på vårt rosteri i Göteborg, från en familj till en annan. Kaffets resa är lång och föränderlig. Nu, ett år senare är kaffet på rosteriet och vi har experimenterat, blandat, rostat, smakat, och rostat igen tills denna unika espressoblandning fötts. Njut av en smakrik mellanrostad espresso som tar smaklökarna till Mr. Mwesigwe Freeman, i Bushenyi i södra Uganda. Kaffet packeteras i 250g.

dsc03019

Share your thoughts